Forsida er mer enn det du ser på startbildet. Den går et stykke nedover slik at du vil finne flere hovedtemaer om du scroller/ruller ned på skjermbildet. 
Vi har valgt å dele inn forsida i disse hovedområdene nedover:

Forsida der de øverste lenkene er markert med farge

På toppen av sida

Helt øverst på sida, over forsidebildet, ligger noen snarveier som du kan nå tak i uansett hvilke andre sider du er inne på. Her finner du snarveiene til: 

  • Tjenester - viser vei til de samme 12 knappene som på forsida, med de forskjellige hovedtjenesteområdene som kommunen har.
     
  • Selvbetjening - her finner du snarveier til:
    • Priser og gebyrer
    • Min kommune - pålogging til ei side med oversikt over kommunale saker som gjelder akkurat deg.
    • Mitt nabolag - her registrerer du saker som gjelder feil/mangler du oppdager her lokalt, og som bør tas hånd om av kommunens driftsavdeling. Eks. gatelys, vannlekkasjer, veiproblemer, osv.
    • Skjemaoversikt - her finner du ei liste med de skjemaer som du kan benytte hos oss, og om noe mangler her, så ta kontakt for å gi oss tips om skjema du mener bør ligge her.
    • Helsenorge - pålogging for din private helseinformasjon, timebestilling, resepter o.l.
    • Altinn - din digitale dialog med det offentlige.
       
  • Om Sørfold - viser en del konkrete fakta, tall og sentral informasjon om kommunen, et greit sted å starte om man vil vite hovedtrekkene ved Sørfold.
     
  • Kontakt oss - er porten til avdelingene og de ansatte som vi tenker er mest aktuelle for deg som innbygger å kunne nå - enten via telefon eller epost. Klikk på de lyseblå feltene for å se hvem som skjuler seg bak hver avdeling.
     
  • Translate - gir deg muligheter til å vise ei og ei side på et annet språk - spesielt viktig å vite om for de av våre innbyggere som har annet morsmål, og ønsker å se sidene på sitt språk. Når du klikker deg inn her, kommer sida på engelsk, og dersom du ønsker et annet språk, velger du det der “engelsk” står med blå skrift oppe til venstre. Husk at du må velge språk på nytt om du går inn på ei ny side.
     
  • Brosjyre - viser deg vår nye innholdsrike brosjyre om Sørfold kommune - bilder, tekst og litt korte videoklipp. Vil du markedsføre kommunen som bosted, arbeidssted e.l., kan du sende lenke til denne brosjyren til de det gjelder.
     
  • Bilder - sida der vi samler noen eksempler på bilder fra kommunen. Noe nytt og noe gammelt, litt aktiviteter natur, kultur osv. Her kommer flere bilder etter hvert.
Bilde av den øverste delen av forsida

Forsidebilde og første del

Den øverste delen av forsida har et hovedbilde tatt her i kommunen, og her forsøker vi å legge inn et bilde som følger årstidene sånn høvelig. På dette bildet ligger noen knapper med lenke til flere viktige undersider:

  • Priser og gebyrer - samme informasjon som under “Selvbetjening” øverst.
     
  • Viktige telefonnummer - kort vei til telefonnummer som trengs i særlig kritiske situasjoner - nasjonale nødnummer, psykososialt kriseteam, lokale vakttelefoner og hendelser angående vilpåkjørsler og viltvarsling.
    Andre telefonnummer i kommunen finner du under “Kontakt oss” øverst på sida.
     
  • Postliste - viser deg vei til der du kan søke på inn- og utgående post for kommunen.
     
  • Karttjenester - diverse typer kart som kan gi deg verdifull informasjon om det område. Kun eksterne tjenester.
     
  • Nyttig - er en samling med variert informasjon om tilbud, hva man kan gjøre, flytting, bygging, å være turist i Sørfold m.m.
     
  • Mitt nabolag - tjenesten du bruker for å melde feil/problemer med vei, lys, vann osv.
     
  • Hva skjer? - er en snarvei ned til aktivitetskalenderen som også ligger helt nederst.

12 hvite knapper (blir blå når du peker på de), viser vei til de forskjellige hovedtjenesteområdene kommunen har, men disse vil bli presentert litt nærmere i neste artikkel om “Nettsida vår”. 
Knappen over disse, om Arctic Race, viser vei til der vi informerer om det internasjonale sykkelløpet som skal passere innom Sørfold 5. august i år. Denne knappen er midlertidig, og tas bort når arrangementet er over.

Lenker til politikk og ledige stillinger

Ledige stillinger og politisk informasjon

I denne delen med mørk bakgrunn, ligger til venstre en oversikt over de nåværende ledige stillinger som er utlyst. Denne oppdateres automatisk ved nye utlysninger, og når søknadsfristen er gått ut, vil stillinga bli borte fra denne oversikten. 

Til høyre i dette feltet ligger oversikt over politiske styrer, råd og utvalg, samt kalender for møtevirksomhet. Her finner du også høringer, informasjon om borgerlig vigsel, valg, årsmelding og regnskap m.m.
Politisk møtekalender er også veien til der du finner sakslister og møteinnkallinger.

Nyhetsartiklene på forsida

Nyhetsartikler

Vi publiserer flere ganger i uka informasjon om hva som skjer i kommunen, og som vi ønsker at du som innbygger kan være informert om. Det er ei lett blanding av alt - kultur, begivenheter, direktesending av kommunestyremøter, informasjon fra kommunen om høringer og annet viktig.

Alle disse nyhetsartiklene legges samtidig ut på vår facebookside, siden vi erfarer at enda flere får med seg det som legges ut der, enn det som ligger her på kommunens nettside.

Som standard vil de seks siste artiklene ligge her på forsida, med bilde og en introduksjonstekst.

Om du klikker på “Les alle nyheter” rett under disse siste artiklene, kommer du til arkivet som viser artikler et godt stykke tilbake i tid.

 

Kalenderknappene på forsida

Aktivitetskalenderen

Det som skjer av aktiviteter i kommunen, som enten er i kommunal regi eller fra våre lag og foreninger, forsøker vi å legge ut her i denne kalenderen så bredt som mulig. Arrangement av eksterne arrangører utenfor kommunen, og/eller som er mer i retning av kommersielle eller private, vurderes fra tilfelle til tilfelle, om det er noe vi tenker kommunen kan formidle i sin kalender.

Vi håper likevel at du vil kunne finne det meste av det som skjer her i denne kalenderen, og noen ganger er det kanskje såpass viktig å skrive litt ekstra om enkeltarrangement, at vi også formidler det som en egen nyhetsartikkel. Eksempelvis lag og foreninger som har jubiléer, viktige konserter, påmeldinger til ferietilbud for ungdom o.l.

Kalenderen viser i utgangspunktet de seks neste på lista, kronologisk, men dersom du vil se lenger frem i tid, kan du klikke på “Se alle arrangementer” rett under de seks. Da kommer du til hele oversikten flere måneder frem i tid.

Nettsida vil hele tiden kunne endres noe, - så lenge vi ser at deler kan forbedres, så forsøker vi å gjøre det. Den skal være kommunens viktigste informasjonskanal, og der du som innbygger skal kunne finne den informasjon man leter etter. 

Du kan også benytte søkefelt flere steder i nettsida, og dersom du ikke finner det ordet du søker etter i noen artikler eller på sider, kan det være fordi vi ikke har brukt samme ord i tekstene på nettsida. Gjør gjerne flere søk med andre ord, og sjekk at de er skrevet korrekt. 
Enkelte ganger vet systemet hva du ser etter - søker du f.eks. på “Røssvik”, vil du faktisk få opp artikler der “Røsvik” er nevnt, skrevet korrekt med én s.

Nederst på de fleste sidene, har du også mulighet for å gi oss tilbakemelding på om du fant - eller ikke fant - det du lette etter. 
Klikker du på “Ja” eller “Nei”, kommer du til et skjema du kan fylle ut og sende til oss. Da får vi vite hva du så etter, og det kan hjelpe oss til å forbedre nettsidene ytterligere.

Takk for at du hjelper oss med å bli best mulig!