Veistenging og tidstabell etappe 2

Sykkelrittets 2. etappe, mandag 5. august, vil være den eneste som er innom Sørfold en kort periode. Syklistene kommer via FV7486 (Kvitblikk - Djupvika), over Seljeåsneset, via Trollbukta og opp E6 til nordre innfart Straumen. Videre sykles det gjennom Straumen sentrum og mot Fauske via Rødåsveien/Grønåsveien, ut på E6 og inn via Holtan og grusveien til Fauske.

Dokument som viser sperretider og sperresektorer i Salten - alle dager (pdf)

Veisperringer i sektor 7 (Djupvika - Straumen) - vises i Google Maps - forstørr kartet for å se mer presist.
(Gule markører er bemannede poster - hvite markører er ubemannede poster - blå markører er politiets sperring ved E6 Nord)

Tidstabell for hele etappe 2, Beiarn - Fauske 5. august.

Planlegg dagen!

For at det skal oppstå minst mulig overraskelser og vansker på grunn av at veier og tilgjengelighet i området blir redusert, er det viktig å planlegge denne dagen i god tid.

  • Bussruter vil bli noe endret disse dagene som følge av stengte veier.
    Dette kan du se litt mer om her.
  • Utrykningsbiler (brann/politi/ambulanse) vil alltid kunne passere sperringer ved behov.
  • Har du time hos lege/tannlege eller andre slike, sjekk om du vil bli forhindret og bør få endret time. Sperringer i Salten vil bli gjennomført alle fire dager Arctic Race pågår, og mulighet for transport til Fauske/Bodø vil bli berørt i flere omganger.
  • På Straumen vil parkeringsmuligheter i sentrum, bl.a. ved Prix, bli en del redusert på grunn av aktiviteter (konsert, marked o.l.), men det vil være åpent for innkjøring/parkering i passasjen inn mot Bakeriet/Fotballhytta med innkjøring fra sida mot campingplassen.
    Innkjøring til ladestasjoner ved Vaffehjørnet blir også åpen, med unntak av tidsrommet mellom 16.00 og 17.40 da rittet passerer her.
    Vi anbefaler at biler settes et stykke bort fra sentrum, og aller helst - om været tillater - er sykkel eller en gåtur til sentrum å anbefale.

Annen nyttig informasjon

  • Det kommer en egen artikkel denne uka som viser programmet for arrangementet her på Straumen. Det blir mye å glede seg til, og vi håper både barn, unge, voksne og eldre finner mulighet til å være til stede i sentrum disse timene arrangementet varer.
  • Ifølge ARN sin egen nettside, vil ARN-karavanen komme innom Straumen ca. kl. 15.40
    ARN-karavanen foretar lengre stopp på forhåndsdefinerte plasser, og er en unik anledning til å motta “goodies” fra ARNs partnere og til å oppleve god stemning. Straumen er ett av stedene karavanen stopper.
  • Får vi besøk av Dag-Otto Lauritzen også?
    Ja, det er stor sjanse for det - han kjører egen bil med kamerafolk og stopper der det er liv og røre for å vise folkefesten fra sitt beste.
    Akkurat når han kommer innom Straumen, er usikkert - vi tipper en gang mellom 15.30 og 16.30.
     
  • Husk fotokonkurransen der du kan vinne en flott benk signert av Thor Hushovd og Tom Høgli. 
    Les om konkurransen her.
  • Polar Kraft sponser en flott el-sykkel som du kan vinne om du deltar i en felles fotokonkurranse arrangert av “Sammen i Salten”.
    Hver kommune deltar også med premier i denne konkurransen.
    Den finner du her. (link til innlegg på Facebook)
  • Se filmen fra da Arctic Race Roadshow besøkte Salten-kommunene tidligere i sommer.

Vi gleder oss veldig til denne dagen!