Skal man få en verdensmester i sykling, med hele 10-11 deltakelser i Tour de France, og tittelen verdensmester i sin portefølje, til å føle seg hjemme her hos oss, så håper vi at det hjalp på med å få satt et lokalt navn på den lille grusveien fra Strandveien og ned til fiskebrygga nedenfor rådhuset. 
Gata i Paris, Champs-Élysées, har nå fått sin søstergate hos oss – riktignok ikke riktig så bred og berømt, enda. 

Om det noen gang vil være mulig å få siste spurtetappe i et stort sykkelløp av verdensklasse til å ende opp akkurat her, er noe usikkert, men like fullt har det nye «gatenavnet» på Straumen, en sannhet i seg som vi kan leve godt med. I tider med ekstra høy vannstand inn fjorden, skal det kanskje være mulig å få sei på kroken her.

Ikke nok med at vi har fått et nytt navn på en veistubb her på Straumen, - etter avdukinga av skiltet, var neste punkt på programmet å avduke navnet på den flotte rasteplassen med benker og tak, helt nede ved elva. 

Og når man først er her nede, kaster ut snøret og forhåpentligvis får fast fisk på kroken, kan man vel si at man er «i mål». Og som i Hushovds tilfeller i Paris, der han bl.a. i 2006 «triumferte» som førstemann over målstreken i Triumfbuen, var det naturlig å kalle denne flotte rasteplassen for «Triumfbua».

Ordfører og Hushovd foran Triumfbua ved elva

Thor Hushovd fikk også avduke navnet på den nye “Triumfbua”, oppkalt etter stedet Hushovd var først i mål i Tour de France i 2006. (Foto: Bjørnar A. Pettersen/Sørfold kommune)

Fin plass for ei fin stund ved elva

Så er det å håpe at riktig mange etter dette, kan benytte seg av dette lille området nede ved elva, hvor det nå er blitt ryddet og fikset litt de siste par ukene, og gjort til et veldig idyllisk sted å sitte og se ut på elveutløpet, fuglelivet, speide etter laks eller sjøørret – eller, kanskje til og med en … sei?

Under denne seremonien deltok også Straumen Skole- og ungdomskorps som satte stemninga rundt den høytidelige avdukinga i rett spor, og unge fiskere fra fiskeklubben viste sine kunster med fluesnøre og stang.

Ansatte Siso Vekst foran Triumfbuen med Thor Hushovd

“Triumfbua” er et flott produkt fra Siso Vekst. Her “triumferer” de gode snekkerne sammen med Thor Hushovd. (Foto: Kolbjørn Mathisen/Sørfold kommune)

 

Vi kommer tilbake til en litt mer fyldig reportasje og flere bilder fra dagen, som innholdt både Garden Party i Røsvik, besøk til Elkem, sykling for skoleelever, lakserodeo, lakse-lunsj, premieutdeling, korpsmusikk, og ikke minst veldig, veldig masse regn!