(Film/redigering: Bjørnar A. Pettersen)

Veistenging under Arctic Race Roadshow 19. juni

Skoleelever på sykkel

Når rittet passerer her 5. august, har skolene ferie, og SFO starter akkurat i de dager, så for at barn og unge skal få en liten opplevelse rundt dette, arrangerer vi sykkeldag med et par løyper tilpasset alder, i Straumen sentrum. I den forbindelser vil altså veier bli noe stengt i et par perioder á 30 minutter mellom kl. 10.00 og 11.15.

Sykkelløype for 1. - 4. trinn, kl. 10:00 - 10:30.

Sykkelløype for 5. - 7. trinn, kl. 10:45 - 11:15.

8. - 10. trinn (pluss frivillige fra mellomtrinnet, sykler litt lenger løype til Furnes (Straumvatnet) og retur.

Det deles ut premier til alle, og det foretas av tidligere proffsyklist, Thor Hushovd, ved inngangen til Energibanken.
Se timeplan.
 

Barn som sykler ved stengt vei
Sørfold kommune arrangerer sykling for barn i sentrum, og trenger derfor i to korte perioder å stenge Søster Brits vei fra Lakseparken til Myre aktivitetspark. Illustrasjon: Adobe Firefly AI

Parkering

De som har behov for å sette fra seg bil i sentrum i løpet av dagen, oppfordres til å finne parkering f.eks. på helikopterplassen ved rådhuset eller andre steder litt unna Lakseparken/Prix-området. Det vil være åpen innkjøring ved ladestasjonene og Vaffelhjørnet, men stengt videre inn mot Prix.

Mange barn og voksne vil oppholde seg i området Lakseparken – Prix mye av dagen, slik at vi oppfordrer alle som ferdes med bil i tidsrommet 10:00 – 14:00 i Straumen sentrum om å ta det veldig rolig.
 

Gratis lunsj i Lakseparken

Vi kan imidlertid glede alle med at Heges matopplevelser vil servere grillet lakse-lunsj i Lakseparken, med laks sponset av MOWI, og vi vil ha gjennomføring av lakse-rodeo for de som vil prøve seg på å ri på en stor laks. Vi kårer bl.a. beste ryttere i egen rodeo-konkurranse fra kl. 12.45, der vi oppfordrer bedrifter, ansatte i kommunen, lag/foreninger og andre til å prøve seg.

Skoleelever spiser lunsj puljevis til sine avtalte tider, men kl. 12.00 vil det også være åpent for bedrifter, kommunens ansatte, lag/foreninger og andre som vil ha seg en godbit – gratis.

Korpset holder kafé i Energibanken

Det nyoppussede lokalet i Energibanken vil bli holdt åpent, der Straumen skole- og ungdomskorps arrangerer kafé mellom kl. 10 og 15.
 

Avduking

Under roadshow’et 19. juni vil som nevnt, bl.a. Thor Hushovd og tidligere fotballspiller, Tom Høgli, være med på det som skjer hos oss, og under rittdagen 5. august vil tidligere proffsyklist, Dag Otto Lauritzen, komme med sin ARN Caravan og stoppe for litt «show» her i sentrum. Både Thor og Dag Otto har hatt sine sykkelkarrierer med bl.a. etappeseierer i Tour de France.
I den forbindelse prøver vi oss på en liten «fransk en», sånn at Sørfold får ei kobling til verdens største sykkelritt. Mot slutten av ARN-besøket, 19. juni, avduker vi derfor en liten sak ved elveutløpet nedenfor rådhuset, som også vil få litt oppmerksomhet 5. august når Dag Otto kommer forbi.
Straumen skole- og ungdomskorps spiller i forkant av avdukinga.
 

Vi viser Arctic Race of Norway veien til Rago

Siste post på programmet er at vi sender en delegasjon med Thor Hushovd, ordfører, TV-team og Jon Meisfjord som veiviser, med helikopter fra Straumen, via Straumvassbotn og opp til Rago og Litlverivatnet. Vi må sørge for at ARN-arrangøren får kjent litt sug i magen når de dropper ned over Litlverivassfossen, før de ser litt videre mot Kvarv, Hammerfall og tilbake. 

Det gjøres også diverse filmopptak av TV2 gjennom hele dagen, for å kunne brukes i sendinga til alle 190 land i verden som skal se ARN passere Sørfold 5. august.

 

Vil du være med og lage litt god stemning denne dagen, er det bare å møte opp!

Mer detaljert oversikt over program for dagen, finner du på vår lokale kalender for Arctic Race.