Juryen begrunner valget av vinnerbilde slik:

Vinnerbildet har motiv av en ung syklist, som med smil om munnen står klar til å starte i skolens sykkelløp 19. juni under Roadshow i øsende regn. Både syklisten og sykkelen er utstyrt akkurat etter de krav og behov som stilles for en trygg og behagelig sykkeltur. 
Det er lys foran (klargjort til mørketida som kommer), refleks både foran og bak, bremser og ringeklokke. Vi noterer også at vedkommende på sykkelen demonstrerer at sykkelens sete er stilt i passe høyde for å kunne sette foten trygt i bakken ved behov for stopp.

Syklisten er også utstyrt for en trygg og god sykkeltur – tross regn. Det er hjelm på hodet, klær etter vær, og til og med sykkelhansker er i bruk for å gi syklisten en behagelig tur i trafikken.

Bildet kan være en flott modell for hvordan man bør forholde seg utstyrsmessig på sykkel, og når man i tillegg har smilet på lur, viser man at sykling er moro – også i regnvær.


Innsender, og vinner av premien - den flotte benken produsert hos Siso Vekst og signert av både Tom Høgli og Thor Hushovd, er:

Inna Volkova, Straumen.
Syklisten er dattera Sumaia.

Vinnerbildet med smilet på lur:
 

Jente på sykkel i Straumen sentrum

2. premien går til Hilde-Gunn Berg med bilde av barn som krysser et gangfelt med sykkel - gående. 

3. premien går til Kristoffer Osbakk med et bilde av sønnen Krisander som viser bruk av hjelm på sykkel, også utenfor vei.

Vi gratulerer så mye og takker alle som deltok i årets fotokonkurranse med tema “sikkerhet på sykkel”!